"Вмить заспівали солов'їною чисто й гарно": Киянка влаштувала міграційній службі "мовний копняк"

Ольга Хижняк розповіла, що після зауваження від керівництва співробітники відомства відразу добре згадали українську.

У Києві місцева мешканка поскаржилася на співробітників Державної міграційної служби України у одному із районів міста, які нібито не хотіли розмовляти українською мовою доти, доки їм не дали копняка. Про це киянка, працівниця Міністерства юстиції України Ольга Хижняк написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що прийшла до установи, аби забрати документи. "Державна міграційна служба одного з районів Києва... Жодного слова державною мовою. Я зверталася до співробітників українською - відповіді отримувала узьким язиком", - підкреслила жінка.

Киянка додала, що після цього звернулася до керівниці та поскаржилась на ситуацію, а та одразу пішла до своїх колег. В жорсткій, неввічливій формі вона нагадала працівникам, в якій державі вони знаходяться. "І, о чудо!!! Працівники держустанови вмить заспівали солов`їною чисто й гарно, а головне - всі відвідувачі почали говорити державною! Тобто рузкоязичнаму насєлєнію потрібен чарівний копняк, щоб ці люди почали поважати власну країну і себе в ній. Мовний закон нам на допомогу!" - підсумувала жінка.


Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...